Drömmen om friidrotten i Norrköping

Löftet om en arena i Norrköping har äntligen börjat införlivas. De första spadtagen har tagits och arenan väntas stå klar i april 2019. Ett av många, nödvändiga initiativ både för att öka den storskaliga närvaron i Norrköping, men också för att behålla de ungdomar som utövar friidrott och signalera till fler att de är välkomna att börja.

Sverige kan klassa sig som ett bra friidrottsland. Vi levererar inte bara stjärnor på de stora arenorna runt om i världen, vi är faktiskt ledande leverantörer för utrustning också. På http://www.nordicsport.se/ levererar de till de stora tävlingarna, World Para Athletics Championship och till 2019 levererar de till European Athletics Indoor Champinonships i Glasgow. Vi finns alltså redan på kartan, men ska inte känna oss allt för bekväma i skorna.

För att fortsätta på vår framgångsbana behöver vi skapa ordentliga förutsättningar, och det gör vi bäst genom initiativ som i Norrköping.

Bjuder in alla friidrottare

Arenan ska ligga på Himmelstalungsområdet och kommer samla föreningsaktiviteter och tävlingar i främst friidrott. Den kommer med andra ord att vara tillgänglig både för mindre och även lite storskaliga evenemang. Många norrköpingsbor betraktar bygger som ett positivt steg i rätt riktning att sätta Norrköping på friidrottens karta ännu mer.

– Det kommer bli en arena i första hand för alla barn och ungdomar som utövar friidrott redan idag. Men det här arenan kommer också möjliggöra att Norrköping kan ta emot större tävlingar, säger Lars Stjernkvist (S), kommunstyrelsens ordförande. – SR.se

Det när Norrköpings kommun som tillsammans med byggherren Norrevo Fastigheter AB som står för byggandet och invigningen väntas bli en fest där Sveriges friidrottare får komma och fira. Förhoppningsvis kommer detta initiativ leda till att fler initiativ tas och att fler barn och ungdomar börjar (och håller sig kvar) i sporten.

Scroll to top