Hård åtgång på träningskläder

De senaste åren har vi blivit allt mer intresserade av att träna och röra på oss. Detta har lett till att det börjat säljas mer träningskläder. Branschen går faktiskt bättre än någonsin.

14853803-happy-smiling-young-sporty-woman-posing-in-gym

Branschen för träningskläder blommar mer än någonsin och intresset för dessa typer av kläder bara ökar, skriver Helsingborgs dagblad. Varför branschen går allt bättre beror främst på att vi lägger allt mer tid på träning och därför behöver mer kläder som passar våra aktiviteter. Personer på företagen som säljer träningskläder säger att omsättningen av sportartiklar har ökat från 17 miljarder kronor till 24 miljarder kronor på sju år. Mängder av aktörer har på grund av det höga trycket börjat producera träningskläder och kedjor som H&M och Gina Tricot har sina egna kollektioner, samtidigt som sportkedjorna och mindre nischade företag säljer enbart sportkläder.

Finns ett stort utbud

Den som vill köpa kläder att träna i har alltså ett stort utbud att välja mellan. Och på de flesta klädbutiker och sportbutiker kan man köpa allt från träningstoppar och linnen, till kepsar och träningsbyxor. Var man väljer att handla sina träningskläder är självklart upp till var och en. Vissa går mest på utseendet och vill se snygga ut när de tränar. Därför väljer de butiker som verkligen satsat på att göra trendiga kläder. Andra tycker att man kan se ut lite hur som helst när man tränar och väljer därför att satsa på billigare kläder eller mer funktionella kläder. Oavsett vad man är ute efter i det här avseendet kan man i alla fall börja leta på nätet.

Lägger mycket pengar

De på Sydsvenskan har gett sig ut på ett antal gym i Skåne och frågat folk hur mycket pengar de faktiskt lägger på träningskläder. De flesta säger att de ändå lägger en hel del pengar på träningskläder medan det är ett fåtal som säger att det duger bra att köpa ett billigt plagg från någon av budgetkedjorna.

Scroll to top