Nya tekniker för spinning

Många tycker att spinning är ganska tråkigt eftersom man i princip bara sitter upp och ned på en cykel i en sal och cyklar på. Men hela tiden kommer ny teknik som ska göra spinningen roligare och lättare.

1893474-fitness-young-woman-on-gym-bike-spinning

I en artikel kan man läsa om ett nytt sätt att spinna på, med ny teknik kan man cykla på gatorna i New York eller i italienska alperna utan att faktiskt lämna hemmet eller gymmet. Det är ett litet företag som har tagit fram en mjukvara till 3D-glasögonen Oculus Rift. Den här mjukvaran ska göra att man kan välja olika miljöer att cykla i. Man kan använda vilken spinningcykel som helst, bara man har glasögonen på sig under spinningpasset. Det finns flera olika miljöer att välja mellan och vill man inte cykla i New York eller Italien, kan man istället välja Tour de France-banor i Frankrike.

Cykel framför skärm

Huruvida dessa 3D-glasögon kommer finnas tillgängliga på alla gym snart eller inte, får tiden utvisa men många gym kan faktiskt redan nu erbjuda en liknande lösning. Det finns nu spinningpass där man spinnar framför en skärm som visar en väg någonstans i världen. Passet går ut på att man ska sätta sig in i miljön på skärmen och cykla efter den. Många som varit på den här typen av pass säger dock att cyklingen framför skärmen inte riktigt kan mäta sig mot att cykla på den där vägen i verkliga livet. Det är därför många som föredrar att köpa en cykel och bege sig ut i naturen på riktigt. Har man ingen cykel kan man besöka https://www.cykloteket.se/, som har alla möjliga typer av cyklar för olika terräng och behov.

Spinna vs. cykla?

Faktum är att cykling i naturen och på riktiga vägar är överlägset spinning inomhus på många plan. Bland annat har forskare kommit fram till att spinning kan ge hjärtinfarktsymptom. Läs mer. Dessutom får man inte samma naturupplevelse i spinningsalen och man kan känna sig instängd. Däremot är spinning bra för den som behöver få energi från andra och bli peppad för att cykla snabbare. Spinningen är ju trots allt som att cykla i en klunga i Tour de France. (Källa)

Scroll to top