Populärt med hoppträning

Just nu är det oerhört populärt med alla typer av hoppträning och är det inte en vanlig studsmatta som lockar, kan man hoppa på små mattor under en träningsklass eller snöra på sig skor med trampolineffekt.

1114455-jumping

En ny träningstrend har börjat dyka upp på gym runt om i landet och den här träningsformen heter Jumping fitness. Träningsformen går ut på att varje deltagare i en klass på kanske tjugo personer, får en egen liten studsmatta som de hoppar på under passet. Jumping fitness har varit stort i Europa ett tag och nu har det alltså kommit till Sverige. Än så länge är det bara ett par anläggningar som erbjuder träningsformen enligt nwt.se men de blir allt fler. Grunden i passet utgår från en kombination av långsamma och snabba hopp och sedan tillkommer spurter, styrkeövningar och steg.

Hoppa studsmatta på gymmet

De studsmattor som man hoppar på i den här träningsformen är specialutvecklade och istället för att hoppa uppåt använder man sin benstyrka för att trycka nedåt. Det funkar alltså inte riktigt som de vanliga studsmattor som folk har i trädgården. Visst erbjuder de studsmattorna minst lika mycket träning och man kan köpa en sådan studsmatta online. Men dessa studsmattor är lite för stora för att ha i en träningsanläggning och dessutom har man oftast inte så högt i tak att det går att ha en studsmatta som man hoppar uppåt på. Precis som med vilken studsmatta som helst tränar man mage, ben och rumpa när man hoppar på Jumping fitness-studsmattorna och enligt Sydsvenskan så passar träningsformen alla.

Skor med trampolineffekt

En annan träningsform med studs som blivit populär det senaste året är Kangoo jumps. I den här träningsformen har man på sig speciella skor som har en trampolineffekt och som man kan studsa med. Den här skon uppfanns av en kanadensisk läkare som ville hitta ett hjälpmedel för rehabilitering efter idrottsskador. Skorna tar nämligen bort hela 80 procent av belastningen från rygg och leder. Det vanligaste att göra med skorna på är att köra ett klassiskt aerobicspass, att springa med dem på sig eller att ha på sig dem hemma. Läs mer.

Scroll to top