Välj rätt maskiner på gymmet

När du vill bygga muskler och få en allsidig träning av hela kroppen gäller det att lägga fokus på rätt träning. Tänk på att välja ett gym med bra maskiner som ger effektiv träning av hela kroppen.

Med en bra gymutrustning kommer du enklare att nå de mål du har med träningen oavsett om du vill bygga muskler eller gå ner i vikt. Det är viktigt att maskinerna är enkla att använda och att du kan justera vikten på dem när du blir starkare. Maskinerna bör också vara fräscha och enkla att torka av med en trasa.

Så tränar du bäst på gymmet

För att få de resultat av träningen som du drömmer om gäller det att träna på rätt sätt när du är på gymmet. Innan du sätter igång med styrketräningen bör du värma upp kroppen på en konditionsmaskin. Ska du träna benen är det smart att till exempel cykla på motionscykel eller jogga på löpbandet. Ska du träna överkroppen är det bra att välja roddmaskinen eller stakmaskinen som även involverar överkroppen. Crosstrainer är också ett bra alternativ eftersom du använder både ben och överkropp.

”Bra gymmaskiner som involverar stora delar av kroppen är till exempel benpress och roddrag.”

För att lyckas med att bli starkare och bygga muskler behöver du belasta musklerna ordentligt. Välj därför alltid en vikt som är tillräckligt tung och som du bara orkar utföra i max 10 repetitioner. Bra gymmaskiner som involverar stora delar av kroppen är till exempel benpress och roddrag. Även bröstpress och axellyft är effektiva övningar som är enkla att utföra i en bra gymmaskin. Det är också bra att variera träningen med olika typer av maskiner för samma muskelgrupp som olika typer av gymmaskiner för benen, till exempel in- och utsida samt fram- och baksida lår.

Scroll to top